12/4/13

ΠΑΜΕ; Στο φεστιβάλ "Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις" στην Τεχνόπολη




Το περιοδικό «Αθηνόραμα» συνδιοργανώνει, με την Τεχνόπολη και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, το φεστιβάλ με τίτλο «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, Αθηνόραμα», στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, από τις 12 έως τις 14 Απριλίου.


Ένα φεστιβάλ ελληνικού γευστικού πολιτισμού που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και όπου η παραγωγική αφρόκρεμα της χώρας θα συναντηθεί με το μεγάλο κοινό που αναζητά τις αυθεντικές και εν πολλοίς τοπικές ελληνικές γεύσεις, ταυτισμένες διαχρονικά με την εθνική μας ταυτότητα. Τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, αβγοτάραχο, σάλτσες και ντιπ, μανιτάρια και λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και κρέατα, βότανα, ξηροί καρποί, καφέδες, αλάτια, μπαχαρικά, γλυκά και μαρμελάδες, ολόκληρος ο κόσμος των ατόφιων, γνήσιων γεύσεων από άκρη σε άκρη της επικράτειας θα ξεδιπλωθεί στο πρώτο Φεστιβάλ Μικρών Ποιοτικών Ελλήνων Παραγωγών που διοργανώνεται στην Αθήνα. Tο φεστιβάλ αυτό ξεφεύγει από τα τυποποιημένα βιομηχανικά πρότυπα, προσπερνάει τα στατικά κλισέ και τις προχειρότητες και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός στην Αθήνα.

Η επίσκεψη στο φεστιβάλ θα είναι μια απολαυστική και ψυχαγωγική βόλτα ανακάλυψης και ελεύθερης γευσιγνωσίας κάποιων εκ των καλύτερων ελληνικών προϊόντων και ντελικατέσεν, είτε γνωστών είτε άγνωστων, που διαμορφώνουν μια νέα εικόνα αυθεντικών, παραδοσιακών αλλά και καινοτόμων γαλανόλευκων γεύσεων. Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράζουν τα προϊόντα που επιλέγουν απευθείας από τους παραγωγούς.
Στην αυλή του εμβληματικού χώρου της Τεχνόπολης στο Γκάζι, με τη μοναδική βιομηχανική αισθητική της, γύρω από την Υψικάμινο, το φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, Αθηνόραμα» φέρνει τις γεύσεις βραβευμένων από τους Χρυσούς Σκούφους σεφ και εστιατορίων για την ελληνική τους κουζίνα. Πιο συγκεκριμένα, σε μορφή tapas, θα πωλούνται προς € 2 σπεσιαλιτέ των Έκτορα Μποτρίνι («Etrusco», Κέρκυρα), Νίκου Μπούκη («Σελήνη», Σαντορίνη), Θωμά Πάσπαλη («Θωμάς», Σκλήθρο Φλώρινας) και Δημήτρη Μαυρίκου («Μαυρίκος», Ρόδος).


ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Παρασκευή 12/4: 4-9 μ.μ.
Σάββατο 13/4: 10 π.μ.-9 μ.μ.
Κυριακή 14/4: 10 π.μ.-9 μ.μ

ΕΙΣΙΤΉΡΙΑ
Γενική είσοδος: € 5
Εισιτήριο 3 ημερών: € 10
Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν


Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός»
Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»
Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»