9/11/12

Πρωταθλήτρια σε twitter και facebook η νικητήρια αγκαλιά του Μπαράκ Ομπάμα

Η φωτογραφία με τα περισσότερα retweet από το ξεκίνημα του Twitter και με «τσουνάμι» likes και share στο Facebook έγινε η νικητήρια ανάρτηση του Μπαράκ Ομπάμα, στην οποία αγκαλιάζει τη σύζυγό του.


Ο Αμερικανός πρόεδρος έθεσε νέα στάνταρ για το πώς ανακηρύσσεται κανείς νικητής εκλογών, η αστραπιαία διάδοση της φωτογραφίας υπενθύμισε το ρόλο των κοινωνικών δικτύων στις αμερικανικές εκλογές -και, φυσικά, η σημειολογία της ίδιας της φωτογραφίας έχει το δικό της βάρος.

Η φωτογραφία, που είναι από προεκλογική συγκέντρωση τον Αύγουστο, αναρτήθηκε λίγο μετά τις 06:00 της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) και ήταν η πρώτη δημόσια διεκδίκηση της νίκης από τον Ομπάμα μετά το κλείσιμο της κάλπης. Συνοδευόταν από το λακωνικό και σαφέστατο «άλλα τέσσερα χρόνια».

Έκτοτε, και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης η φωτογραφία έχει χτυπήσει το ρεκόρ των 780.802 retweet. Στο facebook, τα like ξεπέρασαν τα 3,23 εκατομμύρια.

Από την πλευρά της πολιτικής επικοινωνίας, η επιλογή της φωτογραφίας είναι άψογη και ανακεφαλαιώνει την εικόνα που έχει προβάλλει ο Μπαράκ Ομπάμα. Στην εικόνα κυριαρχεί χαρά για τη δύσκολη νίκη αλλά όχι αλαζονεία, και ένας ειλικρινής αλλά αξιοπρεπής Αμερικανός πρόεδρος μένει σε ένα πολύ ανθρώπινο επίπεδο με το οποίο μπορεί να ταυτιστεί ο καθένας.

Και σίγουρα ο Ομπάμα κερδίζει πόντους γιατί η σχέση του με την Μισέλ παρουσιάζεται ως ισότιμη: Ο πρόεδρος αποζητεί την αγκαλιά της γυναίκας του, δεν είναι σίγουρο ποιος αγκαλιάζει ποιον και λείπουν οι συνήθεις υπανιγμοί επιβολής (όπως ένα ανδρικό χέρι σε ένα γυναικείο ώμο).

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι ο Ρόμνεϊ από την πλευρά του έμεινε πίσω. Με την τελευταία του ανάρτηση στο twitter καλεί τους Αμερικανούς σε ψήφο ζητώντας «τη βοήθειά τους για να επιστρέψει η Αμερική στην οδό της ευημερίας». Ο λαγαριασμός του από τότε έχει μείνει νεκρός.

Aπό tanea.gr