9/11/12

Τα κινητά τηλέφωνα στην υπηρεσία των αγροτών

Μέσω του κινητού, με ελάχιστο ή μηδαμινό κόστος, αγρότες λαμβάνουν άμεσα πληροφορίες σχετικά με το βέλτιστο χρόνο για να φυτέψουν τους σπόρους, ή το σωστό τρόπο για να εξαλείψουν τα παράσιτα, ή να βρουν διεθνείς αγορές για να πωλούν τα προϊόντα τους.

Γραπτά μηνύματα ενισχύουν τις αποδόσεις καλαμποκιού:

Μέσω του περιφερειακού προγράμματος γραπτών μηνυμάτων «E-Farming» στη δυτική Κένυα, οι αγρότες λαμβάνουν μηνύματα που αφορούν τη διαχείριση της σοδειάς, τις διαφορετικές ποικιλίες, τα σωστά φυτοπροστατευτικά και άλλα πολλά. Το πρόγραμμα «E-Farming» θεσπίστηκε το 2011 και λειτουργεί υπό την African Soil Information Service (AfSIS).

Δωρεάν τηλέφωνο δίνει τις κατάλληλες συμβουλές:

Στις Φιλιππίνες το 2011, ξεκίνησε το πρόγραμμα Διατροφική Διαχείριση μέσω του «RiceMobile» και παρέχει στους αγρότες που καλλιεργούν ρύζι δωρεάν κατευθυντήριες γραμμές για τα λιπάσματα μέσω των κινητών τηλεφώνων τους. Οι πληροφορίες αυτές (καλούν έναν αριθμό χωρίς χρέωση) μπορούν να συμβάλουν στη μεγιστοποίηση της παραγωγής και των κερδών, καθώς και στη μείωση των αποβλήτων.

Ενισχύοντας τους αγρότες:

Στην Ινδία, ξεκίνησε πρόσφατα το έργο «m-Kisan» στο οποίο αναπτύσσεται ένα ολοκληρωμένο αγρο-συμβουλευτικό σύστημα υπηρεσιών για μικροκαλλιεργητές που απλά χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα. Οι πάροχοι της υπηρεσίας παρέχουν ποιοτικού περιεχομένου συμβουλές κυρίως για τους μικροκαλλιεργητές στους τομείς των γαλακτοκομικών, των πουλερικών και των αιγών.

Από το agrofasma