12/11/12

Ξεπούλησε το «Χωριό Παραγωγών»

Η ατμόσφαιρα χθες το πρωί στην πλατεία Καραόλη Δημητρίου, στον Βύρωνα, θύμιζε γιορτή. Από οικογένειες και συνταξιούχους μέχρι νέα παιδιά, οι καταναλωτές έδωσαν το «παρών» στο «Χωριό Παραγωγών». Η πρωτοβουλία του δήμου να δημιουργήσει υπαίθρια λαϊκή αγορά, προσκαλώντας αγρότες απ’ όλη την Ελλάδα για να προσφέρουν τα προϊόντα τους σε χαμηλές τιμές, χωρίς τη συμβολή μεσαζόντων, σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται με θέρμη στις ανταγωνιστικές τιμές των προϊόντων.

«Μένω Χολαργό, αλλά όταν έμαθα για το «Χωριό Παραγωγών» αποφάσισα να έρθω παρά την ταλαιπωρία και τους κλειστούς δρόμους λόγω του κλασικού μαραθωνίου. Και όντως άξιζε. Οι τιμές είναι χαμηλότερες από τη λαϊκή αγορά και η ποιότητα των προϊόντων φαίνεται πολύ καλή. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι δήμοι αυτό το παράδειγμα για να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες», δηλώνει στον «Ελεύθερο Τύπο» η κ. Αφροδίτη Μαζαράκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας από τις 9 το πρωί οι παραγωγοί είχαν στήσει τους πάγκους τους στην πλατεία με τους καταναλωτές να κάνουν ουρές για να αγοράσουν τα προϊόντα. Μέχρι τις 4 το απόγευμα, που ολοκληρώθηκε η διαδικασία, η πλατεία είχε αρκετό κόσμο, οι περισσότεροι αγρότες όμως είχαν ξεπουλήσει.

Δεκατρείς παραγωγοί απ’ όλη την Ελλάδα προσέφεραν ελαιόλαδο, πατάτες, γαλακτοκομικά, όσπρια, αλεύρι αβγά, ακόμα και γλυκά του κουταλιού. Ο δήμος έχει ήδη κλείσει ραντεβού για τις 9 Δεκεμβρίου, καθώς σχεδιάζει το «Χωριό Παραγωγών» να πραγματοποιείται κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα.

Από τον Ελεύθερο Τύπο via Real