28/11/12

Σοκολάτα που δεν λιώνει...με τίποτα!

Μια νέα σοκολάτα που δεν λιώνει ούτε στους 40 βαθμούς Κελσίου δημιούργησαν επιστήμονες από το κέντρο έρευνας της Cadbury.


Η ανθεκτική αυτή σοκολάτα προορίζεται για ζεστές χώρες όπως π.χ. η Ινδία και η Βραζιλία, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες πολλές φορές αλλοιώνουν το προϊόν.

Λέτε να έρθει και στην Ελλάδα; Το καλοκαίρι πολλές φορές άμα αφήσουμε την σοκολάτα εκτός ψυγείου λιώνει.

Όπως διαβάζουμε στο Βήμα «μια κοινή σοκολάτα λιώνει στους 34 βαθμούς Κελσίου. Η νέα πατέντα της Cadbury ωστόσο ενισχύει την αντίστασή της στη θερμότητα. Η καινοτομία εντοπίζεται στον τρόπο ανακατέματος του μείγματος της σοκολάτας – βούτυρο κακάο, φυτικά έλαια, γάλα και ζάχαρη – σε ένα μπολ γεμάτο μεταλλικές μπάλες. Μέσω της συγκεκριμένης τεχνικής, οι ερευνητές κατάφεραν να συρρικνώσουν το μέγεθος των σωματιδίων της ζάχαρης με αποτέλεσμα να καλύπτονται από λιγότερα λιπαρά, κάνοντας έτσι το προϊόν λιγότερο «ευαίσθητο» στις υψηλές θερμοκρασίες.»