13/11/12

Ο προαστιακός περιόρισε τους ρύπους στην Πάτρα!

Ψήφο εμπιστοσύνης από κατοίκους, επισκέπτες και φοιτητές έχει ήδη κερδίσει ο προαστιακός της Πάτρας. Ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2010 και κατάφερε σε λιγότερο από έναν χρόνο να μεταφέρει συνολικά 1 εκατομμύριο επιβάτες. Τα νούμερα αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο το 2012, καθώς στο πρώτο πεντάμηνο ξεπέρασαν τους 90.000 επιβάτες τον μήνα και τους 3.000 την ημέρα.

Η διαδρομή με τον προαστιακό, η οποία γίνεται κατά μήκος 13 χιλιομέτρων δίπλα στην παραλία, συνδέει το κέντρο της πόλης με τα προάστιά της και μειώνει αισθητά τον χρόνο των αποστάσεων, που γίνεται σε μόλις 15 λεπτά, σε αντίθεση με το αυτοκίνητο, με το οποίο η ίδια απόσταση διανύεται σε τουλάχιστον 25 με 30 λεπτά. Θετικά είναι και τα αποτελέσματα από τη μείωση της κυκλοφορίας. Σύμφωνα με μετρήσεις, σε μηνιαία βάση κινούνται πλέον από και προς την Πάτρα 70.000 λιγότερα Ι.Χ.!

Η στροφή στο νέο είδος γρήγορης και φιλικής προς το περιβάλλον μετακίνησης αναβάθμισε τη ζωή των κατοίκων και συνέβαλε αισθητά και στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καθώς η λειτουργία του προαστιακού παράγει 2.250 τόνους διοξειδίου του άνθρακα λιγότερους τον μήνα.


Aπό τον real