19/6/12

Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει τα τρία του χρόνια

Τριών χρονών γίνεται εφέτος το Μουσείο της Ακρόπολης και γιορτάζει τα γενέθλια του με πολλή μουσική, την Τετάρτη, 20 Ιουνίου. Από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ στις αίθουσες του μουσείου, μουσικά σύνολα θα χαρίζουν μελωδίες στους επισκέπτες, που καλούνται να «ανακαλύψουν» τους ήχους κατά την επίσκεψη τους στους διάφορους χώρους.

Το εισιτήριο θα είναι μειωμένο (3 Ευρώ) για το κοινό την ημέρα των γενεθλίων του μουσείου. Αυτό θα παραμένει ανοιχτό από τις 8 το πρωί ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (20/6). Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το εστιατόριο. Εμπνευσμένα από τον αρχαίο ήχο, το μπαρόκ, την αναγέννηση και τη Ρομαντική εποχή, τα μουσικά σύνολα θα χαρίσουν στο κοινό ποικιλία μελωδιών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μουσικά σχήματα, όπως τα : Expromte, Guitarte, Duo βιολί-πιάνο (Παπαγιανάκη-Μαντζουράτου), Ritornello, Συγκροτήματα Ελληνικών Οργάνων Μ. Καρπάθιου και Γ. Λυκούρα, Συγκρότημα «Χρυσέα Φόρμιγξ», Quinteto Ξύλινων Πνευστών Q-Innegal και άλλα.

Για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων είναι υπεύθυνα τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν δύο συναυλίες από την Χορωδία και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του μουσείου.


Από το site της ert