14/3/11

Σε μουσείο θα μετατραπούν οι καπναποθήκες στο Αγρίνιο

Την μετατροπή του κτιρίου των πρώην καπναποθηκών Παπαπέτρου στο Αγρίνιο σε Μουσείο, μελετά επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.


Η ίδια επιτροπή θα καθορίσει τον χαρακτήρα αλλά και το κτιριολογικό πρόγραμμα ώστε ο χώρος αυτός να αποτελέσει το κεντρικό Μουσείο του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης υπενθυμίζει ότι έχει αναβληθεί η λήψη απόφαση για το θέμα της σκοπιμότητας ίδρυσης Αρχαιολογικού Μουσείου στο Μεσολόγγι.

Σημειώνει, όμως, ότι εγκρίθηκε η σύνταξη πρότασης για την ανέγερση στο Μεσολόγγι κτιρίου που να καλύπτει τις ανάγκες της ΛΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και άλλων Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού στο Νομό και να διαθέτει χώρους επικοινωνίας με το κοινό (αμφιθέατρο, χώρο περιοδικών εκθέσεων, κ.λ.π.).

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Βαϊτση Αποστολάτου με την οποία έχει υπογραμμίσει τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής και τη μεγάλη επιθυμία των τοπικών αρχών και των κατοίκων για την ίδρυση Κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας.

Newsbeast