22/8/13

Ομορφαίνει η Αθήνα: Εκστρατεία καθαρισμού και αναβάθμισης ιστορικών οδών

Εκστρατεία καθαρισμού και λειτουργικής αναβάθμισης ιστορικών οδών της πρωτεύουσας ξεκινά η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων. Η εκστρατεία, που θα έχει συνολική διάρκεια τριών μηνών, ξεκινά από την οδό Αθηνάς και θα επεκταθεί κατ' αρχήν στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ερμού.


Στόχος της εκστρατείας είναι ο συστηματικός καθαρισμός των επιφανειών όλων των κτηρίων, δημόσιων και ιδιωτικών, η επιδιόρθωση και ενίσχυση του φωτισμού, η αποκατάσταση των μικρών στύλων αποτροπής της παράνομης στάθμευσης και η ανανέωση των διαβάσεων κυκλοφορίας πεζών.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, «η τεράστια βελτίωση στα ζητήματα καθαριότητας στην Αθήνα αδικείται από τη γενικότερη εικόνα». Γι' αυτό, πρόσθεσε, «είναι άμεσος στόχος μας, σε πρώτη φάση, οι καθαροί τοίχοι στους μεγάλους δρόμους, όπως η Αθηνάς, η Σταδίου, η Πανεπιστημίου και σε σημεία με μεγάλη συμβολική αξία».
Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ωστόσο ότι δεν αρκεί μόνο η εκστρατεία του δήμου Αθηναίων, αλλά χρειάζεται η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή των καταστηματαρχών. «Η παγκόσμια πρακτική δείχνει ότι χρειάζεται επιμονή και διαρκής ενεργοποίηση, προκειμένου να διατηρηθούν οι μεγάλες επιφάνειες σε καλή κατάσταση», πρόσθεσε.

Για την εκστρατεία, οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων προχώρησαν σε εκπαίδευση των εργαζομένων στη χρήση καθαριστικών προϊόντων και προστατευτικών υλικών για τις προσόψεις των κτηρίων.
Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία και τη διάρκεια της δράσης, παίζει και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών, υποστηρίζει ο δήμος Αθηναίων. Έτσι ο δήμος έχει απευθύνει κάλεσμα σε ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη, ώστε να εμπλακούν όσο το δυνατόν περισσότερο στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των ιστορικών οδών της πρωτεύουσας.

Από την Ναυτεμπορική