13/6/13

Η ελληνική συνεργασία που δροσίζει την Νέα Υόρκη. Gelateria με άρωμα παραλίας! (photos)

Ο Έλληνας αρχιτέκτονας Νίκος Καρυτινός εμπνευσμένος από την Ελλάδα σχεδιάζει μια διαφορετική gelateria στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Η συνολική αίσθηση θυμίζει ελληνικό νησί σε πόλη!


Έλληνες ιδιοκτήτες ανέθεσαν στον Νίκο το design και το branding της gelateria Frescο που βρίσκεται στην καρδιά του East Village, αποβλέποντας στην δημιουργία αλυσίδας της gelaterias και σε άλλα μέρη της Αμερικής. Το Fresco ξεχωρίζει από οποιαδήποτε άλλη gelateria στην Νέα Υόρκη λόγω της πρωτοποριακής αισθητικής του χώρου, της λειτουργικότητας του σε συνδυασμό με τις μοναδικές γεύσεις. Το ταβάνι έχει σχεδιαστεί σαν πέργολα σε παραλία ενώ ο φωτισμός που την διαπερνά δημιουργεί την αίσθηση του ελληνικού φωτός. Το τσιμεντένιο πάτωμα με την ιδιαίτερη ματιέρα του (υφή των υλικών) μοιάζει με αμμουδιά. Συνδυασμός ευρωπαϊκής αισθητικής με χρήση αμερικάνικων υλικών.

Ο Νίκος Καρυτινός ζει και εργάζεται σαν αρχιτέκτονας στη Νέα Υόρκη. Γεννήθηκε στην Αυστραλία, σπούδασε αρχιτεκτονική στο Cornell University και αφού συνεργάστηκε με μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία, ίδρυσε την δική του εταιρία στην Νέα Υόρκη, την Tacet Creations. Κινείται μεταξύ του χώρου των high-end ιδιωτικών κατοικιών στο Manhattan και του αρχιτεκτονικού branding.