11/6/13

Ελληνικό δαιμόνιο: Έφτιαξαν επιχείρηση που πουλάει τσάντες με... αλμυρά πανιά και ξεπουλάνε [εικόνες]

Θραύση κάνουν τους τελευταίους μήνες οι Salty Bags που δημιουργούν 4 νέοι Έλληνες, εκμεταλλευόμενοι πανιά ιστιοπλοϊκών σκαφών και δίνοντας νέα διάσταση στην έννοια της ανακύκλωσης και της επιχειρηματικότητας.



Ο Στρατής Ανδρεάδης, ο Πάνος Βαρουχάς, ο Σπύρος Ντάικος και η Χρύσα Χαλικιοπούλου είναι οι εμπνευστές της ιδέας να χρησιμοποιηθεί αυτό το πρωτότυπο υλικό για τσάντες και σακ-βουαγιάζ υποστηρίζοντας έτσι την ιδέα της ανακύκλωσης αλλά και παρατείνοντας το ταξίδι τους στα χέρια των νέων κατόχων.

Ο σχεδιασμός είναι φυσικά μίνιμαλ και με έντονα ναυτικό στυλ αφού η φιλοσοφία των salty bags αφορά «μια δεύτερη ευκαιρία για τους κουρασμένους ήρωες».

Με υλικό πολυταξιδεμένο στις ελληνικές θάλασσες, δημιουργούνται τσαντάκια καθημερινής χρήσης, τσάντες παραλίας, θήκες iPhone, και σακ-βουαγιάζ που έχουν ραμμένα τα αγωνιστικά νούμερα του σκάφους στο οποίο ανήκαν.

Όλες οι δημιουργίες συνοδεύονται από πιστοποιητικό με την ιστορία του, όπως το είδος του πανιού από το οποίο δημιουργήθηκε, ο τύπος σκάφους, η διάρκεια της ζωής του, πόσα μίλια έχει διανύσει συνολικά και σε ποιες θάλασσες ταξίδεψε. Πρόκειται για ένα 100% ελληνικό προϊόν ενώ μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθεί στην ελληνική συμμετοχή ιστιοπλόων στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Από την iefimerida