11/12/12

Άρωμα Χριστουγέννων στην Αθήνα - Σήμερα η φωταγώγηση της πόλης

Το πνεύμα των Χριστουγέννων θα πλημμυρίσει από σήμερα την Αθήνα, αφού στις 19:00 το απόγευμα, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα δώσει από την πλατεία Συντάγματος το σύνθημα για τη φωταγώγηση της πόλης.

Την τελετή έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων θα πλαισιώσουν μουσικά η Συμφωνική Ορχήστρα και η Big Band του Δήμου Αθηναίων μεταδίδοντας την γιορτινή ατμόσφαιρα και στη συνέχεια ο Χριστουγεννιάτικος παλμός θα δοθεί στις πλατείες Κλαυθμώνος και Μοναστηρακίου, καθώς και σε άλλες 26 γειτονιές με 13 κέντρα πολιτισμού, από 550 καλλιτέχνες και 200 παιδαγωγούς.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα φετινά Χριστούγεννα προβλέπονται εντυπωσιακές:

Στην Τεχνόπολις θα λειτουργήσει χριστουγεννιάτικο χωριό με τρία καρουσέλ, κλειστό παγοδρόμιο, χριστουγεννιάτικη αγορά, παραμυθούπολη, γωνιά του Άι- Βασίλη και εργοστάσιο παιχνιδιών από την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου.

Η πλατεία Κλαυθμώνος θα αποτελεί το Κέντρο της Μουσικής με 20 συγκροτήματα που θα παίζουν από τις 21 έως τις 29 Δεκεμβρίου.

Στο Μοναστηράκι ομάδες χορού και μουσικοί θα δημιουργήσουν ατμόσφαιρα γιορτής από τις 22 έως τις 29 Δεκεμβρίου.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο δήμος Αθηναίων θα υποδεχθεί το νέο χρόνο από τον πεζόδρομο του Αποστόλου Παύλου με τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων και τους «Μπλε». Θα συμμετέχει ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.

Στην πλατεία Συντάγματος, από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου (εκτός από τις 25 και 26 Δεκεμβρίου), ο Ρολάν Ζε θα διασκεδάζει με το κοινό και θα εισάγει μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο της παντομίμας από τις 12.00 μέχρι τις 16.00.


Aπό την iefimerida