7/11/12

Let’s do it Greece 2013: η διεθνής εθελοντική καμπάνια καθαρισμού ξεκινάει από τη Ρωσία!

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου σημαίνεται η έναρξη του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Εθελοντισμού στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας στα πλαίσια της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας «Let’s Do It World».

Την χώρα μας θα εκπροσωπήσουν δύο νέα παιδιά από την Αθήνα, η Εύη Φρέρη και ο Νίκος Κιούσης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν την εξέλιξη των προετοιμασιών της χώρας μας και θα ενημερώσουν τις υπόλοιπες αποστολές για το πλάνο των εθελοντικών δράσεων που προγραμματίζουμε στην Ελλάδα. Στο τριήμερο συνέδριο θα συμμετέχουν χώρες από ολόκληρη την Ευρώπη και ο στόχος είναι να αναπτυχθεί διεθνώς μια κοινή εθελοντική προσπάθεια για την προώθηση του εθελοντικού κινήματος και την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων όπως η ανεξέλεγκτη απόρριψη των απορριμμάτων.

Το «Let’s Do It », ως κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία, παίρνοντας άμεσα διεθνείς διαστάσεις. Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν πλέον στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους και περνώντας μήνυμα αλλαγής και προστασίας για το φυσικό περιβάλλον.

Πέρυσι, ήταν η πρώτη χρονιά που φιλοξενήσαμε την συγκεκριμένη καμπάνια και στην Ελλάδα. Στις 29 Απριλίου  πάνω από 20.000 ενεργοί εθελοντές και 450 φορείς μετέδωσαν το μήνυμα του «Let’s Do It », απομακρύνοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών από απλές περιοχές έως σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας. Άνθρωποι κάθε ηλικίας ένιωσαν πως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες.

Στην χώρα μας, οι προετοιμασίες για τη φιλοξενία του Let’s Do It 2013, ξεκίνησαν και ο στόχος είναι να ενεργοποιηθούν εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, δήμοι, υπηρεσίες, εταιρείες, σχολεία και Όλοι Μαζί να συνεργαστούμε καθαρίζοντας ολόκληρη την χώρα μέσα σε μία μόνο ημέρα!

Μέσα από την καμπάνια αποδεικνύουμε πως μπορούμε να συνεργαστούμε για ένα κοινό σκοπό και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια Ελλάδα Ομορφότερη και Καθαρότερη.

Αυτό είναι και το βασικό μήνυμα που θα μεταδώσουν οι δύο νέοι που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Ρωσία.

Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!

Aπό το econews.gr