15/11/12

Ο ύπνος αποκαλύπτει την προσωπικότητα μας

Μπορούμε να μάθουμε πράγματα για τον άλλο από τον τρόπο που κοιμάται! Αυτό υποστηρίζει έρευνα του τμήματος ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο UCLA του Λος Αντζελες.


Με δείγμα πάνω από 5.000 ανθρώπους προσπάθησε να «ταυτίσει» χαρακτήρες με στάσεις ύπνου και βρήκε πολλά ίδια χαρακτηριστικά στον τρόπο που κοιμούνται οι άνθρωποι και στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τη ζωή… Ας δούμε τα αποτελέσματα:




Στάση «έμβρυο»
Η αγαπημένη στάση της πλειοψηφίας του δείγματος, το 58% προτιμά να κοιμάται στο δεξί ή αριστερό πλευρό «κουλουριασμένο», με μαζεμένα τα γόνατα και το κεφάλι κάτω. Δείχνει ανθρώπους ευαίσθητους και κατά κανόνα ντροπαλούς, που ψάχνουν για ασφάλεια στη ζωή τους.

Στάση «στρατιώτης»
Ανάσκελα και τα χέρια να ακουμπούν στους γοφούς. Δείχνει ανθρώπους ήσυχους και επιφυλακτικούς, συγκρατημένους γενικά, που απεχθάνονται τη φασαρία και τους διαχυτικούς χαρακτήρες.

Στάση «αστερίας»
Ανάσκελα αλλά τα χέρια βρίσκονται ψηλά προς τα πάνω, ακουμπούν το μαξιλάρι ή βρίσκονται δίπλα σ’ αυτό. Έτσι κοιμούνται οι άνθρωποι που θέλουν να δίνουν λύση στα προβλήματα, είναι παρόντες στις δύσκολες στιγμές των άλλων και είναι υπερβολικά καλοί στο να ακούνε τα προβλήματα και να δίνουν συμβουλές.

Στάση «ελεύθερη πτώση»
Μπρούμυτα και με τα χέρια είτε πάνω, είτε κάτω από το μαξιλάρι. Δείχνει ανασφαλείς χαρακτήρες, με προβλήματα στην προσωπική και κοινωνική τους ζωή, που απεχθάνονται την κριτική ακόμα και των φίλων τους.

Στάση «λαχτάρα»
Όσοι κοιμούνται με γυρισμένο πλευρό και σχετικά τεντωμένα χέρια προς τα έξω έχουν πολύ λογική αντίληψη για τη ζωή, δεν τους αρέσουν τόσο οι εκπλήξεις. Το κυριότερο χαρακτηριστικό τους είναι η καχυποψία.

Στάση «κούτσουρο»
Όποιος κοιμάται στο πλευρό με τα χέρια του κοντά στο σώμα του ή απολύτως τεντωμένα προς τα κάτω είναι κοινωνικός χαρακτήρας και δεν παίρνει τη ζωή πολύ στα σοβαρά. Εύκολα τον ξεγελάς, αλλά δύσκολα κερδίζεις την αληθινή του φιλία.

Aπό το flowmagazine