Άλλη μία ελληνική κληρονομιά έρχεται να συμπεριληφθεί στον κατάλογο της UNESCO. Έτσι, μετά τη Μεσογειακή διατροφή και η «Μαστίχα Χίου» γίνεται υποψήφια για την προστασία της UNESCO.
Μία κίνηση που στοχεύει αφενός στην προστασία της κληρονομιάς των προγόνων μας αφετέρου στη μετάδοση των γνώσεων και των πρακτικών σχετικά με τη τεχνογνωσία και τον πολιτισμό της μαστίχας στις επόμενες γενιές.
Η τελική έγκριση αναμένεται να έρθει από το Παρίσι, όπου και θα συνεδριάσει η 7η Διακυβερνητική επιτροπή για την Διαφύλαξη της Άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς 3 με 7 Δεκεμβρίου.
Η «Μαστίχα Χίου» έχοντας ήδη πάρει θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια διερευνητική επιτροπή περιμένει την τελική έγκριση της πρότασης υποψηφιότητας για εγγραφή της ως πολιτισμικού αγαθού στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Aπό το news247 via agronews
Μία κίνηση που στοχεύει αφενός στην προστασία της κληρονομιάς των προγόνων μας αφετέρου στη μετάδοση των γνώσεων και των πρακτικών σχετικά με τη τεχνογνωσία και τον πολιτισμό της μαστίχας στις επόμενες γενιές.
Η τελική έγκριση αναμένεται να έρθει από το Παρίσι, όπου και θα συνεδριάσει η 7η Διακυβερνητική επιτροπή για την Διαφύλαξη της Άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς 3 με 7 Δεκεμβρίου.
Η «Μαστίχα Χίου» έχοντας ήδη πάρει θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια διερευνητική επιτροπή περιμένει την τελική έγκριση της πρότασης υποψηφιότητας για εγγραφή της ως πολιτισμικού αγαθού στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Aπό το news247 via agronews