2/11/12

Πάτρα: Ο Δήμος οδηγεί οικολογικά και οικονομικά!

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους οδηγούς οχημάτων του Δήμου Πατρέων πραγματοποιεί η Αναπτυξιακή Δημοτική επιχείρηση Πατρών Α.Ε. (ΑΔΕΠ).

Ειδικότερα, η ΑΔΕΠ Α.Ε. στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Ευρωπαϊκού έργου ENESCOM, διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο, που απευθύνεται στους οδηγούς οχημάτων του Δήμου Πατρέων, με θέμα “Οικολογική Οδήγηση – Eco Driving”.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Ι.ΚΤΕΟ ΑΧΑΪΑΣ – Ζώης Αθανασόπουλος (Βελεστίνου 52-54, ΒΙΟΠΑ Γλαύκου 26500, ΠΑΤΡΑ), Κυριακή 4/11/2012 και ώρες 10.00-13.00.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των οδηγών του Δήμου Πατρέων, σε θέματα που αφορούν την εξοικονόμηση καυσίμων στα οχήματα, τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και η αρτιότερη συντήρηση των οχημάτων, στο γενικότερο πλαίσιο του στόχου που έχει θέσει η ευρωπαϊκή Ένωση για τη μείωση των εκπομπών για το έτος 2020 (20-20-20).

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει αρχικά θεωρητική εκπαίδευση από στελέχη της ΑΔΕΠ Α.Ε., του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) και του Ι.ΚΤΕΟ και στη συνέχεια πρακτική εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις του Ι.ΚΤΕΟ και σε ειδικό όχημα επίδειξης σε πραγματικό χρόνο των θετικών αποτελεσμάτων της οικολογικής οδήγησης.

Ο Δήμος Πατρέων πιστεύοντας στις δυνατότητες βελτίωσης της ενεργειακής και περιβαλλοντικής απόδοσης των οδικών μεταφορών και επιθυμώντας να συνεισφέρει στη μείωση των εκπομπών αερίων, προωθεί την οικολογική, οικονομική και ασφαλή οδήγηση.

Η Οικολογική Οδήγηση αποτελεί έναν έξυπνο τρόπο οδήγησης που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα οχήματα, με τον οποίο μειώνονται σημαντικά η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η οδική ασφάλεια.

Από το econews.gr