5/11/12

Εκπαιδευτική περιβαλλοντική εφαρμογή για Apple και Android

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε μια περιβαλλοντική εφαρμογή που μπορεί να μεταφορτώνεται σε συσκευές Apple και Android. Η Ζωή ξεχωρίζει! είναι ένα διαλογικό ψηφιακό διήγημα με προορισμό τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 7 και 11 ετών, το οποίο μεταφορτώνεται δωρεάν.
Η εφαρμογή (app) αφηγείται την ιστορία δύο φιλομαθών παιδιών στα οποία δείχνεται η σημασία του νερού στην κοινωνία. Οδηγός τους είναι ένας βάτραχος με φωνή, ο οποίος τους προειδοποιεί επίσης για τις επιπτώσεις των ρύπων στο νερό και τους δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αυτό μπορεί να αποφευχθεί.

Αστεία κινούμενα σχέδια και διαλογικά επεισόδια εναλλάσσονται με σοβαρότερα εκπαιδευτικά αποσπάσματα, όπου οι χρήστες μαθαίνουν για τον υδρολογικό κύκλο και την επεξεργασία των υδάτων.

Υπάρχει επίσης διαθέσιμη ηλεκτρονική έκδοση του διηγήματος, με σύνολο σημειωμάτων για τον διδάσκοντα ώστε στην αίθουσα διδασκαλίας να ενθαρρύνονται δραστηριότητες με βάση έργα.

Η εφαρμογή εγκαινιάσθηκε ως μία από τις πολλές πρωτοβουλίες σχετικά με το νερό.

Η Επιτροπή θα συντάξει στα μέσα Νοεμβρίου ένα προσχέδιο για τη διαφύλαξη των υδατικών πόρων της Ευρώπης. Το προσχέδιο αποσκοπεί στην καθοδήγηση της άσκησης πολιτικής υδάτων έως το 2020, στη βελτίωση της ασκούμενης πολιτικής και στη συμπλήρωση τυχόν κενών.

Για παιδιά διατίθενται επίσης ορισμένες άλλες δημοσιεύσεις σχετικές με το περιβάλλον, ιδίως οι ιστορίες του Θωμά και της Λίλας για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών, οι οποίες γνώρισαν τεράστια επιτυχία (είναι διαθέσιμες εδώ). Μεταξύ 2001 και 2011 κυκλοφόρησαν δέκα τεύχη και σχεδόν 2 εκατομμύρια αντίτυπα διανεμήθηκαν ανά την ΕΕ. 

Aπό το econews