14/11/12

8 διαφορετικοί τρόποι για να ζεσταθούμε τώρα που ήρθε ο χειμώνας!

Ο Νοέμβριος έφτασε και το κρύο ήρθε. Εμείς βρήκαμε 8 διαφορετικούς τρόπους για να ζεσταθούμε, δίνοντας περισσότερο ενδιαφέρον στον χειμώνα.


1.    Κοινωνικοποιήσου
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Τορόντο όταν μένουμε σπίτι μόνοι μας κρυώνουμε περισσότερο ενώ όταν κοινωνικοποιούμαστε αισθανόμαστε πιο ‘ζεστοί’. Γι’ αυτό σκεφτείτε καλά πριν απορρίψετε μια βραδιά με τους φίλους σας.

2.    Πρόσθεσε ξηρούς καρπούς στην διατροφή σου
Φαγητά που περιέχουν ‘καλά’ λιπαρά, όπως οι ξηροί καρποί, βοηθούν το σώμα να κρατήσει την θερμοκρασία του. Αν έχετε προσέξει άνθρωποι που δεν διατρέφονται σωστά κρυώνουν πιο εύκολα.

3.    Αγκαλιαστείτε
Εκτός από την ζέστη του σώματος η αγκαλιά απελευθερώνει μια ορμόνη που μας κάνει να αισθανόμαστε πιο χαρούμενοι και επίσης μειώνει το στρες και την πίεση του αίματος

4.    Γυμναστείτε
Η γυμναστική  βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να ζεσταινόμαστε!

5.    Πιείτε κάτι ζεστό
Ένα ζεστό ρόφημα σας όχι μόνο μας ζεσταίνει αμέσως αλλά το καλύτερο είναι όταν ακουμπάνε τα χέρια μας στην ζεστή κούπα.

6.    Ξεκινήστε το γεύμα σας με μια σούπα
Εκτός από τα προτερήματα του ζεστού ροφήματος η σούπα μας βοηθάει και στην δίαιτα. Μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνιας έχει δείξει πώς όταν τρώμε για ορεκτικό σούπα καταναλώνουμε 20% λιγότερες θερμίδες.

7.    Προσθέστε μπαχαρικά στο γεύμα σου
Τα καυτερά μπαχαρικά στο φαγητό μας ζεσταίνουν. Όπως διαβάζουμε το τζίντζερ συγκεκριμένα βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να ζεσταινόμαστε.

8.    Κάντε ένα ζεστό μπάνιο
Επειδή η θερμοκρασία του σώματος πέφτει όταν πριν κοιμηθούμε, ένα ζεστό μπάνιο μερικές ώρες πριν το ύπνο όχι μόνο μας ζεσταίνει αλλά μας βοηθάει να κοιμηθούμε καλύτερα.