29/11/12

Βραβείο για το λιμάνι του Ηρακλείου στον διαγωνισμό για το Λιμάνι της Χρονιάς 2012

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής έκθεσης κρουαζιέρας «Seatrade Med 2012», που φέτος πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία, το λιμάνι του Ηρακλείου απέσπασε βραβείο στον 6ο διαγωνισμό για το «Λιμάνι της Χρονιάς 2012 (Port of the Year 2012)».

Το λιμάνι του Ηρακλείου βρέθηκε στους 3 τελικούς διεκδικητές, ανάμεσα σε 70 λιμάνια, κυρίως, εξαιτίας των καινοτομιών που εφάρμοσε το 2012, όσο και λόγω της πρωτοποριακής διαδικασίας του Home Port, που υλοποιεί σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στην Ευρώπη «Costa Crociere» και τον κρατικό αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης».

Οι άλλοι δύο τελικοί διαγωνιζόμενοι, ήταν το λιμάνι κρουαζιέρας της Νέας Υόρκης, που πήρε το πρώτο βραβείο, και το λιμάνι της Καρθαγένης, που πήρε το τρίτο βραβείο.

Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τού Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Γιάννης Μπρας, σε τελετή που έγινε χθες στη Μασσαλία, δηλώνοντας ότι «η Ελλάδα μπορεί ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, να έχει θετικά νέα που όλοι να είναι υπερήφανοι. Με σκληρή δουλειά, στρατηγικό προγραμματισμό και μικρά στοχευμένα βήματα, τα καταφέραμε».

Στο πλαίσιο της έκθεσης «SEATRADE MED 2012», στη Μασσαλία, έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με όλους τους εκπροσώπους εταιρειών κρουαζιέρας και σημαντικό ενδιαφέρον για το Ηράκλειο, για Home Port, έδειξε η MSC, όπως και πρόθεση για έναρξη συνεργασίας έδειξε και η «DISNEY CRUISE». Τέλος, επιβεβαιώθηκε -με τον καλύτερο τρόπο- η συνεχιζόμενη συνεργασία τής «COSTA CROCIERE», με το λιμάνι τού Ηρακλείου.


Από το cna