15/10/12

Βαλίτσες ετοιμάζει η διακριθείσα ομάδα της ελληνικής Ecotrophelia

Μετά τη «νικηφόρο» έξοδο από την Ecotrophelia, το διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων στις 10 Σεπτεμβρίου, η ελληνική ομάδα θα διαγωνιστεί στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών «Sial» στο Παρίσι.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που κέρδισε την πρώτη διάκριση στον εθνικό διαγωνισμό, θα παρουσιάσει το προϊόν της, Cereal 4, στο ευρωπαϊκό κοινό, παράλληλα με τους νικητές των υπόλοιπων 14 ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία. Το προϊόν που ανέπτυξε η ελληνική ομάδα και το οποίο της χάρισε το 1ο βραβείο αποτελεί μία βάση πολυ-δημητριακών σε μορφή σκόνης.

Το Cereal 4 περιέχει ένα μίγμα τεσσάρων πηγών δημητριακών (σίκαλη, βρώμη, ρύζι και καλαμπόκι), χαρουπάλευρο, φυσικά αρωματικά συστατικά και το εναλλακτικό γλυκαντικό stevia και διατίθεται σε δύο γεύσεις: πορτοκάλι-μαστίχα και κανέλα-τζίντζερ. Σύμφωνα με τους φοιτητές του Ε.Μ.Π., το προϊόν έχει σχεδιαστεί με σκοπό την εύκολη ανασύσταση σε γάλα και την παρασκευή τόσο ενός ευχάριστου και θρεπτικού, ζεστού ή κρύου, ροφήματος όσο και ενός νόστιμου επιδορπίου γάλακτος (πουτίγκα).

Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών "Sial", που αποτελεί την κορυφαία έκθεση του κλάδου τροφίμων και ποτών παγκοσμίως και «σημείο συνάντησης» των μεγαλύτερων καινοτομιών του κλάδου, θα λάβει χώρα από τις 21 έως και τις 25 Οκτωβρίου. Οι παρουσιάσεις των προϊόντων της κάθε χώρας θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 21 & 22 Οκτωβρίου, οπότε θα γίνει και η τελετή βράβευσης των νικητών.

Με αφορμή τον επικείμενο διαγωνισμό ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Β.Τ., Ευάγγελος Καλούσης, μετέφερε τις ευχές του για καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Είμαστε σίγουροι ότι η ελληνική αποστολή θα ξεχωρίσει.

Η σκληρή δουλειά και το πάθος που τους διακρίνει για το αντικείμενό τους τούς έδωσε την πρώτη θέση στον εθνικό διαγωνισμό με ένα προϊόν καθόλα καινοτόμο. Η συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποτελεί όχημα για την προβολή της δυναμικής του χώρου μας ειδικά σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας». Και συνέχισε τονίζοντας: «Αποτελεί, άλλωστε, πάγια θέση και πεποίθηση του Σ.Ε.Β.Τ. ότι η καινοτομία συνιστά, μαζί με την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα, έναν από τους σημαντικότερους, αν όχι το σημαντικότερο, πυλώνα της ανάπτυξης, που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την ύφεση».

Υπενθυμίζεται ότι στον περσινό Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA, που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ANUGA, η ελληνική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατάφερε να κατακτήσει ομόφωνα την πρώτη θέση με το προϊόν "Da Vero - Eco Seafood Cold Cuts" που έχει ήδη βρει το δρόμο του στην αγορά.

Καλή επιτυχία!

Από το Agronews