9/10/12

Προς αναβάθμιση η δυτική περιφερειακή στη Θεσσαλονίκη - Θα γίνει οδός ταχείας κυκλοφορίας χωρίς φανάρια

Σε... απέραντο εργοτάξιο, αν πάνε όλα καλά, θα μετατραπεί από το ερχόμενο καλοκαίρι η δυτική Θεσσαλονίκη, αφού τότε θα αρχίσουν οι εργασίες αναβάθμισης της δυτικής περιφερειακής οδού.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Θεσσαλονίκης, καθώς η αναβάθμιση της περιφερειακής θα συνοδευτεί από την ανισοπεδοποίηση των έξι ισόπεδων κόμβων που υπάρχουν κατά μήκος του άξονα, δηλαδή την κατάργηση των φαναριών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, η περιφερειακή οδός της Θεσσαλονίκης θα λειτουργεί απ' άκρη σ' άκρη της όπως όλοι οι αντίστοιχοι δρόμοι στην Ευρώπη, θα είναι δηλαδή μία οδός ταχείας κυκλοφορίας, χωρίς φανάρια. Πέρα από την αύξηση της ταχύτητας και της κυκλοφοριακής ικανότητας της περιφερειακής οδού, θα αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας του δρόμου, που σήμερα είναι και κορεσμένος, αλλά και επικίνδυνος.

Η αναβάθμιση της δυτικής περιφερειακής αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που έγινε χτες στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτου Σιμόπουλου, παρουσία του αναπληρωτή περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη, του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, εκπροσώπων της «Εγνατία Οδός ΑΕ», της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής και υπηρεσιακών παραγόντων.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σιμόπουλος, το έργο θα δημοπρατηθεί το αργότερο τον προσεχή Ιανουάριο και οι εργασίες θα αρχίσουν το καλοκαίρι, με την ολοκλήρωσή του να τοποθετείται τον Οκτώβριο του 2015.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, επισήμανε την ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών συνολικότερα, ώστε να προχωρήσουν τα έργα που έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη.


Από το Newsbeast