17/10/12

Ανοίγει το κοινωνικό παντοπωλείο στην Τρίπολη

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λειτουργήσει το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Τρίπολης, που στεγάζεται σε δημοτικά καταστήματα της πλατείας Βαλτετσίου, με τα τρόφιμα να έχουν ήδη πάρει τη θέση τους στα ράφια.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Τρίπολης Μαρία Εικοσιδέκα, σημείωσε ότι τα είδη που θα διατίθενται από το κοινωνικό παντοπωλείο, έχουν προσφερθεί όλα δωρεάν από επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Τρίπολη κι ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες της πόλης για την συνεισφορά τους και το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που τους διακρίνει.

Το κοινωνικό παντοπωλείο θα λειτουργεί στην αρχή μια φορά την εβδομάδα και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές των δικαιούχων, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του δήμου Τρίπολης. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του είναι όλοι οι πολίτες που το ετήσιο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τα 6.000 ευρώ για τους άγαμους, τα 7.500 ευρώ για έγγαμους χωρίς παιδιά, τα 9.000 ευρώ για έγγαμους με ένα παιδί, τα 10.500 ευρώ για έγγαμους με δύο παιδιά και τα 13.000 ευρώ για εγγάμους με τρία παιδιά και άνω, καθώς και οι άνεργοι.

Η αντιδήμαρχος υπογράμμισε, επίσης, ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη λειτουργία κοινωνικού ιατρείου από το δήμο Τρίπολης, το οποίο θα στεγαστεί στο ιατρείο εργασίας του δήμου στο νέο δημαρχείο.

Το κοινωνικό ιατρείο εξοπλίζεται κι έχει καταρτιστεί ο κανονισμός λειτουργίας του, ο οποίος θα εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει πολύ πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 15 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και αφιλοκερδώς σε ανασφάλιστους πολίτες.


Από το Newsbeast