16/10/12

Το Ιδρυμα Ευγενίδου και το ΜΙΤ φέρνουν στα ελληνικά σχολεία το ρομπότ νερού!

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής, το Hydrobot, που απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, φέρνει στην Ελλάδα το Ιδρυμα Ευγενίδου σε συνεργασία με το ΜΙΤ.

Το πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής βασίζεται στο πρόγραμμα SeaPerch και σαν σκοπό έχει να κινήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις επιστήμες, την τεχνολογία και τις εφαρμογές τους.

Οι καθηγητές των σχολείων αφού εκπαιδευτούν θα βοηθήσουν τους μαθητές τους στην κατασκευή ενός υποβρύχιου ROV (Remotely Operated Vehicle – τηλεκατευθυνόμενου οχήματος).

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά, προς το τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς, σε 17 σχολεία ανά την Ελλάδα. Οι σχολικές ομάδες που πήραν μέρος κατασκεύασαν από ένα όχημα, το δοκίμασαν, και σε αρκετές περιπτώσεις το βελτίωσαν, χρησιμοποιώντας τη φαντασία και την ευρηματικότητά τους.

Για τη τρέχουσα σχολική περίοδο, το Ίδρυμα Ευγενίδου θα χορηγήσει δωρεάν 50 πακέτα με το απαραίτητο υλικό και τις σχετικές οδηγίες σε δημόσια σχολεία, τα οποία θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα επιλεγούν.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με τους μαθητές τους στο πρόγραμμα hydrobot, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής (http://hydrobots.gr/index/?page_id=72), εξηγώντας τον τρόπο που σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν το όχημα, εντός ή εκτός μαθήματος. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, οι ομάδες με τα ρομπότ τους θα συμμετέχουν σε σχετικό διαγωνισμό.

Από την iefimerida