26/10/12

Το Ηράκλειο στις 21 πιο «έξυπνες» -ψηφιακά- πόλεις του κόσμου


Ο δήμος Ηρακλείου συμπεριελήφθη για δεύτερη χρονιά στον κατάλογο με τις 21 πιο «έξυπνες» -ψηφιακά- πόλεις του κόσμου αποσπώντας μια ακόμη διεθνή διάκριση με βάση την αξιολόγηση του Οργανισμού Intelligent Community Forum (ICF) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.


Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται μόλις πέντε πόλεις από την Ευρώπη, ενώ απ' αυτές, μόνο το Ηράκλειο και η Oulu της Φινλανδίας διακρίνονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο κύριος λόγος που το Ηράκλειο πέτυχε να διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας δύσκολης εποχής για τη χώρα μας, σύμφωνα με τον δήμο Ηρακλείου είναι: Το πλήθος των ποιοτικών ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες, οι υποδομές ευρυζωνικότητας και η ύπαρξη ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων.

Εκτός από τους παραπάνω βασικούς άξονες, η αξιολόγηση βασίζεται και σε ένα διαφορετικό θέμα κάθε χρόνο. Το θέμα εφέτος εξετάζει την σχέση μεταξύ της καινοτομίας και απασχόλησης. Θα ακολουθήσει δεύτερο στάδιο αξιολόγησης μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 στο οποίο από τις 21 πόλεις θα επιλεχθούν οι 7 «εξυπνότερες» από αυτές, και τον Ιούνιο του 2013 θα επιλεχθεί η «εξυπνότερη» πόλη του κόσμου.

Τόσο ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης όσο και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Αεράκης και Αγγελική Σχοιναράκη με αφορμή την νέα επιτυχία του Ηρακλείου επεσήμαναν ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η συνεχής βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η προσφορά νέων υπηρεσιών αλλά και η πιο στενή συνεργασία με φορείς και ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΙΤΕ σε θέματα νέων τεχνολογιών.

«Δημιουργώντας νέες υποδομές και παρέχοντας εξελιγμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες, ο δήμος Ηρακλείου αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα νέα συστήματα πληροφοριών και επικοινωνιών», τόνισε ο δήμαρχος Ηρακλείου.

Τέλος ο κ. Κουράκης ευχαρίστησε το πολιτικό προσωπικό και το στελεχιακό δυναμικό του τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του δήμου το οποίο εργάζεται μεθοδικά και συντονισμένα εντατικά ώστε να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Aπό την Καθημερινή