26/7/12

Κι όμως αληθινό: Η καινούργια έκθεση της Τate Modern γίνεται σε πρώην δεξαμενή πετρελαίου!

Ένα...διαφορετικό εκθεσιακό χώρο εγκαινίασε το μουσείο μοντέρνας τέχνης του Λονδίνου, Tate Modern, για να στεγάσει την καινούργια του έκθεση με το όνομα «Tanks», που πήρε το όνομά της από το γεγονός ότι λαμβάνει χώρα σε... πρώην δεξαμενή πετρελαίου.

Ο χώρος της παλιάς δεξαμενής έχει μετασχηματιστεί σε μια κομψή έκθεση με στόχο την παρουσίαση έργων νέων καλλιτεχνών. «Δεν είναι ένα μουσείο, ούτε μια γκαλερί ή ένα θέατρο. Είναι κάτι διαφορετικό.» δηλώνει ο διευθυντής του Tate, Κρίς Ντερκόν, ο οποίος περιμένει τους καλλιτέχνες να εκμεταλλευτούν την πρόκληση του ασυνήθιστου σχήματος του χώρου για να προσαρμοστούν και να δημιουργήσουν καινούργια έργα.

«Τα εγκαίνια του Tanks μας επιτρέπει να προσφέρουμε ένα διαφορετικό χώρο, έτσι ώστε η παράσταση, ο ήχος, οι κινούμενες εικόνες και η συμμετοχή να μπορούν να σηκώσουν το ίδιο βάρος με τα υπόλοιπα προγράμματά μας», ανακοίνωσε ο Ντερκόν στο πρακτορείο Reuters.

Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι η Tate Modern, στεγάζεται σε πρώην εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας που βρίσκεται στην κάτω πλευρά του ποταμού Τάμεση, απέναντι από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, είναι μέρος του «London 2012 Festival» που συντονίζει ένα διεθνές πρόγραμμα εκδηλώσεων, όπως ομιλίες, ταινίες και ζωντανές παραστάσεις, που θα συμπίπτουν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.



Από το site iefimerida.gr