27/6/12

Οι ξενοδόχοι ρίχνουν τις τιμές για τους Έλληνες

Στην υιοθέτηση ειδικών τιμολογίων για τον εγχώριο τουρισμό και για όλες τις κατηγορίες των ξενοδοχείων, προχωρεί η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής (ΕΞΧ), με την προοπτική να τονωθεί η τουριστική κίνηση από Έλληνες επισκέπτες στην περιοχή για τουλάχιστον ένα περίπου μήνα.

Ειδικότερα, για διανυκτερεύσεις στο χρονικό διάστημα 15 Ιουλίου-20 Αυγούστου, η ΕΞΧ, που είναι από τις μεγαλύτερες της χώρας, θα ανακοινώσει σύντομα τα ακόλουθα ενδεικτικά τιμολόγια για τους Έλληνες τουρίστες: α) για ξενοδοχείο ενός αστεριού 50 ευρώ/ διανυκτέρευση, β) για μονάδα δύο αστέρων 60 ευρώ, γ) για τρία αστέρια 70 ευρώ, δ) για τέσσερα αστέρια 90-110 ευρώ και ε) για τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων μέχρι 180 ευρώ/ βραδιά.

Οι τιμές αυτές αφορούν, όπως δημοσιεύει η Ημερησία, σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό για παραμονή τουλάχιστον πέντε ημερών, ενώ μπορούν να συνδυαστούν και με ημιδιατροφή με μικρή επιβάρυνση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΞΧ, κ. Γ. Τάσσιο, τα τιμολόγια αυτά κυμαίνονται περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρσι πάντα για τους εγχώριους επισκέπτες της περιοχής, ενώ στην Χαλκιδική καταγράφεται γενικά «αντίσταση» στην πτώση των τιμών φέτος, καθώς για τον μαζικό τουρισμό υποχωρούν περίπου κατά 10%, ποσοστό κατά πολύ μικρότερο, σε σχέση με τα αντίστοιχα στη νησιωτική Ελλάδα.

Από το Newsbeast