23/3/12

Η Ελλάδα στο κέντρο του κόσμου, στην Times Square της Νέας Υόρκης

Από σήμερα ξεκινά η καμπάνια «UP GREEK TOURISM»και  ο ελληνικός τουρισμός θα διαφημίζεται στο κέντρο της Νέας Υόρκης, στην Times Square. Τρείς έλληνες πήραν την πρωτοβουλία και συγκέντρωσαν χρήματα για την καμπάνια.

Όπως διαβάζουμε στην lifo:
«Αξιοποίησαν τον μηχανισμό  του crowd-funding και των social media και για δύο μήνες κατάφεραν να συγκεντρώσουν. 15.000 - 17.000 δολάρια για την καμπάνια. Έτσι ο ελληνικός τουρισμός θα διαφημίζεται με διαφημιστικά σποτ των 60΄΄, 4 φορές την ώρα, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Μια τεράστια υπαίθρια διαφημιστική πινακίδα θα προβάλλει υλικό προώθησης του τουρισμού στην Ελλάδα.

Μια διαφημιστική πινακίδα, η οποία πρόκειται να παρακινεί τον κόσμο, να έρθει στην Ελλάδα, θα αναρτηθεί στην Times Square από σήμερα. Το πανό θα είναι αυτό που βλέπετε και στη φωτογραφία και στόχος του είναι η ανάδειξη και προβολή της ελληνικής ομορφιάς.  Η πρωτοβουλία αυτή επιτεύχθηκε χάρις στη συγκέντρωση χρημάτων από την εθελοντική ομάδα "Up Greek Tourism" , σύμφωνα με δημοσίευμα του Mashable.


Το φιλόδοξο γκρουπ συγκέντρωσε $20.000, ενώ σημειώνεται πως αρχικός του στόχος ήταν τα $15.000.»
 

«Ο σχεδιασμός της αφίσας έγινε αφιλοκερδώς από τον Ελληνοαμερικάνο Χάρη Τσέβη, ο οποίος είναι γνωστός για τα πορτραίτα του Steve Jobs φτιαγμένα από προϊόντα της Apple. Το πόστερ του απεικονίζει περίπου 400 άτομα, τα οποία συμμετείχαν στη διαφημιστική καμπάνια.

Όσον αφορά την ανάρτηση της αφίσας στη Times Square, η ομάδα στάθηκε τυχερή καθώς, ένα από τα διαφημιστικά stands άνηκε σε έναν Ελληνοαμερικάνο, του οποίου το όνομα δεν αναφέρεται. Εκείνος δέχτηκε να αναρτήσει και να προβάλει τη διαφημιστική καμπάνια σε πολύ προνομιακή τιμή.»