7/3/12

Παρακολουθήστε δωρεάν online μαθήματα από το πανεπιστήμιο του Stanford!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ονειρεύονται να φοιτήσουν σε κάποιο από τα τοπ πανεπιστήμια του κόσμου όπως το Stanford. Τώρα το Stanford μας δίνει τη ευκαιρία να παρακολουθήσουμε 5 online μαθήματα δωρεάν έχοντας μόνο μια γρήγορη σύνδεση internet.

Όπως διαβάζουμε στο site της Καθημερινής:
“Τα online μαθήματα είναι μια πρωτοβουλία του φημισμένου πανεπιστημίου, το οποίο χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να μεταδώσει γνώση. Οι φοιτητές του, μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα από παντού, αρκεί να έχουν μια γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Μπορούν επίσης να φτιάχνουν φόρουμ και ομάδες στον κυβερνοχώρο, οι εργασίες τους αξιολογούνται από άλλους φοιτητές σε ζωντανή σύνδεση, ενώ οι εξετάσεις πραγματοποιούνται μέσω ενός αυτόματου συστήματος κουίζ.
 

Τρία από τα νέα μαθήματα θα ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα 12 Μαρτίου. Πρόκειται για τα «Design and Analysis of Algorithms (Σχεδιασμός και Ανάλυση Αλγορίθμων)», «Natural Language Processing (Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας)» και «Cryptography (Κρυπτογραφία)». Τα υπόλοιπα δύο, «Game Theory (Θεωρία Παιγνίων)» και «Probabilistic Graphical Models (Πιθανοτικά Μοντέλα)», έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 19 Μαρτίου.

«Το Στάνφορντ πρωτοπορεί στην online εκπαίδευση, εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δημιουργήσουμε νέα online τμήματα, τόσο για τους φοιτητές μας όσο και για τους φοιτητές στον υπόλοιπο κόσμο» δήλωσε, στο περιοδικό του πανεπιστημίου, ο κοσμήτορας του ιδρύματος Τζον Ετσίμεντι.”