26/3/12

Νέο πρόσωπο θα αποκτήσει η Εθνική Πινακοθήκη

Η εικόνα που βλέπετε θα είναι το νέο, μοντέρνο πρόσωπο της Εθνικής Πινακοθήκης. Οι πόρτες της θα κλείσουν για το κοινό τον Ιούνιο και θα ξεκινήσει η ανακαίνισή της. Το κτίριο θα ντυθεί με μέταλλο και γυαλί, θα επεκταθεί σημαντικά και θα προστεθεί μια νέα πτέρυγα, η πτέρυγα «Σταύρος Νιάρχος».

Πως θα είναι η νέα Πινακοθήκη; Διαβάζουμε στην iefimerida:
«Έτσι το μοντέρνο κτήριο της δεκαετίας του '60, θα ντυθεί με μέταλλο και γυαλί και θα επεκταθεί προς τα πάνω και προς...τα κάτω Στο κτήριο της οδού Μιχαλακοπούλου θα προστεθεί ένας νέος όροφος ενώ θα δημιουργηθεί τριώροφο υπόγειο κτιριακό συγκρότημα.
 

Στο ισόγειο ο επισκέπτης θα συναντά το εκδοτήριο εισιτηρίων, το πωλητήριο και το βεστιάριο κτλ. ενώ ακριβώς από κάτω τοποθετείται το αμφιθέατρο και δίπλα του το κυλικείο, με πρόσβαση στον κήπο.
Παράλληλα στο κέντρο του κτιρίου θα δημιουργηθεί μια γυάλινη «σπείρα», η οποία θα κρύβει μέσα της ένα ανελκυστήρα και μια σκάλα που θα οδηγεί στα υπόγεια που πρόκειται να δημιουργηθούν.
Στο πρώτο επίπεδο του υπογείου θα βρίσκονται οι αίθουσες ενημέρωσης και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στο δεύτερο η αίθουσα περιοδικών εκθέσεων, ενώ στο τρίτο οι αποθηκευτικοί χώροι των έργων τέχνης.


Τις αρχιτκετονικές επεμβάσεις υπογράφουν ο αρχιτέκτονας Πάνος Γραμματόπουλος, που συνυπογράφει τη μελέτη με τους Χρήστο Πανουσάκη και Διονύση Βασιλόπουλο.»