26/10/11

Bravo στον Δήμο Κορίνθου!

Με πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίων, μπάζα που προέκυψαν από την κατεδάφιση εργοστασίου της περιοχής θα χρησιμοποιηθούν σε έργα οδοποιίας. Είναι η πρώτη φορά που τέτοια εγχείρημα προχωρά στην περιοχή.


Για την ακρίβεια, τα ανακυκλωμένα υλικά που θα προκύψουν από τα μπάζα της κατεδάφισης του πρώην εργοστασίου της «Βάρχαρτ», αφού πρώτα υποστούν την κατάλληλη επεξεργασία στην «πηγή», θα χρησιμοποιηθούν ως υλικό πρώτης ύλης στην οδοποιία της περιοχής (υπόβαση, 3 Άλφα κλπ). Είναι μια κίνηση που, σε ανακυκλωμένα υλικά από μπάζα, γίνεται για  πρώτη φορά από τον Δήμο Κορινθίων, θα συνεχιστεί και σε άλλα έργα, ευελπιστώντας ταυτόχρονα να βρει μιμητές και πολλούς Κορίνθιους, αφού –όπως επισημαίνεται και στην ανακοίνωση του Δήμου- η ανακύκλωση στην «πηγή» αποτελεί μονόδρομο και διέξοδο πλέον στα προβλήματά μας. Επιπλέον, στόχος της δημοτικής Αρχής είναι τα υλικά από κατεδαφισθέντα σπίτια και κτήρια, να μην εναποτίθενται σε ρέματα και χωματερές, αλλά να τύχουν της ίδιας διαδικασίας που ξεκίνησε με επιτυχία στο παλιό εργοστάσιο της Βάρχαρτ.

Έτσι η υποβαθμισμένη αυτή περιοχή, θα αναβαθμιστεί με το μικρότερο κόστος το συντομότερο δυνατό διάστημα και θα αποτελέσει με την υπάρχουσα ήδη μεγάλη πλατεία, ένα όμορφο χώρο αναψυχής και αθλοπαιδιών καλύπτοντας σε έργα υποδομής τις ανάγκες της Καλλιθέας.

goodchannel.gr