25/10/11

Τα κατοικίδια κάνουν καλό στην υγεία!

Σύμφωνα με έρευνες τα κατοικίδια κάνουν καλό στην σωματική και ψυχική μας υγεία! Ανεξαρτήτως αν μιλάμε για μια χαριτωμένη γατούλα, ή για ένα παιχνιδιάρη σκύλο ή ακόμα και για ένα λαλίστατο παπαγαλάκι, τα κατοικίδια με τα παιχνίδια τους και τα καμώματά τους μπορούν να μας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του στρες που τόσο έντονα έχει μπει στην καθημερινή μας ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, αποτελέσματα έρευνας σε παντρεμένα ζευγάρια, έδειξαν ότι το στρες, η πίεση ακόμα και οι χτύποι της καρδιάς, μειώνονταν περισσότερο με την παρουσία του αγαπημένου τους… pet! Οι ερευνητές θεωρούν ότι πολλές φορές σε δύσκολες περιόδους το αγαπημένο κατοικίδιο κάνει αν όχι καλύτερη δουλειά σίγουρα ισάξια με τον/την σύντροφό μας ή κάποιο φίλο μας, καθώς πολύ απλά δεν ασκεί κριτική ούτε κάνει σχόλια…

Μας φτιάχνουν τη διάθεση! Έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμα και τριάντα λεπτά την ημέρα να περάσετε μαζί με το αγαπημένο σας κατοικίδιο, είναι αρκετά για να αυξήσουν την έκκριση της σεροτονίνης, ορμόνης που συμβάλλει στην ευεξία.

Σκύλος και γυμναστική Ακόμη και ο καθημερινός περίπατος που χρειάζεται να κάνει κάποιος με τον σκύλο του, ας μην ξεχνάμε ότι μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της φυσικής του κατάστασης. Αν προσθέσουμε και λίγο παιχνίδι ή χαλαρό τρέξιμο, τότε μπορεί να βοηθήσει μέχρι και στην μείωση των περιττών κιλών!

Λιγότερες πιθανότητες για αλλεργίες Τέλος, η παλιά επικρατούσα σκέψη ότι αν η οικογένεια έχει κάποιο κατοικίδιο ζώο με τρίχωμα όπως είναι οι γάτες και οι σκύλοι, τα παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν αλλεργίες, δεν ισχύει πια. Το αντίθετο μάλιστα! Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν στο σπίτι η στην επαρχία με κατοικίδια που έχουν τρίχωμα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν αλλεργίες ή ακόμα και άσθμα.

Μας φτιάχνουν τη διάθεση, μας βοηθάνε στην βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης, μας ξεαγχώνουν και γενικότερα μας ωφελούν στην υγεία μας! Τα κατοικίδια μπορούν να βελτιώσουν την ζωή μας σε πολλούς τομείς!

giabit.blogspot.com