24/10/11

Εκσυγχρονίζονται τα εισητήρια των ΜΜΜ! Επιτέλους!

Επαναφορτιζόμενο και ηλεκτρονικό θα είναι το «έξυπνο» εισιτήριο, το οποίο αναμένεται να αντικαταστήσει το παραδοσιακό χάρτινο έως το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Το χάρτινο εισιτήριο και οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα αντικατασταθούν σταδιακά από τις «ηλεκτρονικές» κάρτες, ενώ στόχος είναι η χρησιμοποίησή τους να δώσει τη δυνατότητα εφαρμογής δικαιότερων χρεώσεων στους επιβάτες, ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση και το χρόνο που πραγματοποιούν στις μετακινήσεις τους.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα είναι είτε πολλαπλό με «έξυπνη» κάρτα μνήμης χωρίς μικροεπεξεργαστή που θα υποκαταστήσει το χάρτινο, ή «έξυπνη» κάρτα με μικροτσίπ που θα υποκαταστήσει τις μηνιαίες και ετήσιες κάρτες και θα περιέχει ηλεκτρονικά τη χρονική ισχύ των απεριορίστων διαδρομών, ανήκοντας αποκλειστικά στον κάτοχό της.

Επίσης για την περίπτωση μεμονωμένων διαδρομών μελετάται και η δυνατότητα αποστολής γραπτού μηνύματος.

Η επαναφόρτηση των «έξυπνων» καρτών θα γίνεται εκτός από τα αυτόματα μηχανήματα και στα εκδοτήρια των φορέων και από εξωτερικά σημεία πώλησης, από ΑΤΜ, μέσω e- banking, διαδικτύου, σταθερού ή κινητού τηλεφώνου.

skai.gr