17/10/11

Η Blackberry δίνει δωρεάν εφαρμογές αξίας 100 ευρώ σε όσους την πάτησαν την προηγούμενη εβδομάδα

Η καναδική Research In Motion ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα προσφέρει δωρεάν εφαρμογές, συνολικής αξίας 100 ευρώ, σε όλους τους χρήστες Blackberry που επηρεάστηκαν από τη βλάβη στα συστήματά της την περασμένη εβδομάδα.

Εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν και να κατεβάσουν δωρεάν app από το ηλεκτρονικό κατάστημα Blackberry App World. H προσφορά ισχύει από τις 19 Οκτωβρίου για τέσσερις εβδομάδες. Ειδικά στους εταιρικούς χρήστες, η RIM θα προσφέρει επίσης ένα μήνα δωρεάν τεχνικής υποστήριξης. Όπως όμως σχολιάζει το Reuters, αναλυτές της αγοράς παραμένουν δύσπιστοι με το κατά πόσο η RIM θα μπορέσει να ανακτήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη των επαγγελματιών που χρησιμοποιούν κινητά Blackberry. To «μπλακάουτ» της περασμένης εβδομάδας επεκτάθηκε σε πέντε ηπείρους και άφησε εκατομμύρια χρήστες χωρίς υπηρεσίες γραπτών μηνυμάτων, email και πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Τα προβλήματα παρατηρήθηκαν πριν από μία εβδομάδα. Δυσκολία στη πρόσβαση στο Ίντερνετ και στη χρήση δικτυακών υπηρεσιών είχαν πολλοί χρήστες κινητών Blackberry λόγω προβλημάτων σε σέρβερ. Η έκταση του προβλήματος δεν μπορούσε να γίνει γνωστή εξαρχής.
Οι πρώτες αναφορές χρηστών από τη Βρετανία, την Αίγυπτο, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και άλλες χώρες άρχισαν να φτάνουν από το μεσημέρι της Δευτέρας και σύντομα αυξήθηκαν σε αριθμό. Εκτός λειτουργίας ήταν για πολλούς χρήστες το δίκτυο BlackBerry Messenger (που επιτρέπει στους χρήστεςνα επικοινωνούν απευθείας μεταξύ τους) ωστόσο η αποστολή SMS δεν φαίνεται να επηρεάστηκε. Άλλοι αντιμετώπιζαν κατά διαστήματα πρόβλημα στην πρόσβαση στο Ίντερνετ. Εκπρόσωπος εταιρείας τηλεπικοινωνιών ανέφερε ότι εμφανίστηκε ένα πρόβλημα σε σέρβερ στον Καναδά και δεν φαίνεται να περιοριζόταν σε μία εταιρεία. Το πρόβλημα εντοπίστηκε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας και η εταιρεία, η RIM, ενημέρωσε μέσω tweet ότι εργάζεται για την επίλυση του χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Tovima.gr