20/10/11

Πλήρως ψηφιοποιημένα σχολικά βιβλία στη Ν.Κορέα ως το 2015

Η Νότιος Κορέα σκοπεύει να ψηφιοποιήσει τα σχολικά της βιβλία ως το 2015. Όπως αναφέρει το BBC το σχέδιο, προβλέπει την εγκατάσταση ασύρματων δικτύων στα σχολεία που θα επιτρέπουν στους μαθητές να μαθαίνουν «παντού και με κάθε τρόπο».


Αφήνοντας πίσω τους τα βαριά (από τα βιβλία...) σακίδια, εξηγεί ο υπουργός Παιδείας και Τεχνολογίας, Τζου-Χο Λι, οι μαθητές με τα ψηφιακά βιβλία «εξερευνούν τον κόσμο πέρα από τη σχολική αίθουσα».

Επιπλέον, το ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει πλήρως τα χάρτινα βιβλία, θα είναι προσαρμοσμένο να τρέχει σε ποικιλία συσκευών όπως λάπτοπ, ταμπλέτες και τηλεοράσεις με σύνδεση στο Ίντερνετ.

Πέρα από το χαμηλότερο κόστος που προκύπτει από τη μη εκτύπωση των βιβλίων, το υπουργείο ελπίζει ότι θα υπάρξει και θα συντηρηθεί μία ανοιχτά αγορά παραγωγής ψηφιακού, σχολικού περιεχομένου. Ακόμη, εκτιμά το υπουργείο ότι η ψηφιοποίηση θα επιτρέπει σε μαθητές απομακρυσμένων περιοχών να διευρύνουν τις γνώσεις τους καθώς περιορίζεται η ανάγκη να στέλνονται σε αυτούς καθηγητές ειδικών μαθημάτων.

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Νότιας Κορέας ήδη κατέχει μία από τις καλύτερες θέσεις παγκοσμίως με τους 15χρονους μαθητές του να έρχονται σε έρευνα του ΟΟΣΑ πρώτοι στη χρήση και διαχείριση ψηφιακών μέσων.

in.gr