30/8/11

Greenpeace: πλωτό νοσοκομείο το Rainbow Warrior

Στο Μπαγκλαντές έφτασε τη Δευτέρα το ιστορικό σκάφος της Greenpeace «Rainbow Warrior», όπου θα επισκευαστεί και θα ξεκινήσει πάλι τα ταξίδια ως πλωτό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, η περιβαλλοντική οργάνωση δώρισε το Rainbow Warrior στη Μπαγκλαντεσιανή ΜΚΟ «Φιλία», που ειδικεύεται στη λειτουργία πλωτών νοσοκομείων για τη φροντίδα ανθρώπων σε απομακρυσμένες περιοχές.


Το Rainbow Warrior II, είναι το δεύτερο σκάφος που απέκτησε η Greenpeace, καθώς το πρώτο πλοίο της οργάνωσης βυθίστηκε στη Νέα Ζηλανδία το 1985.

Ο Mike Fincken, καπετάνιος του σκάφους τα τελευταία πέντε χρόνια, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που το Rainbow Warrior μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο για να εξυπηρετεί την παράκτια ζώνη του Μπαγκλαντές.

«Το πλοίο θα παρέχει τακτική και έκτακτη ιατρική βοήθεια σε ορισμένες από τις πιο ευάλωτες κοινότητες του κόσμου, σε ανθρώπους που δεν είναι μόνο σε μειονεκτική θέση αλλά υφίστανται τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής» τόνισε, προσθέτοντας ότι η Greenpeace λειτούργησε υπεύθυνα δωρίζοντας το πλοίο.