7/6/11

Η Levi’s εξοικονομεί 20 εκατ. lt νερού με τα water less jeans

Η Levi’s, ο παγκόσμιος ηγέτης στον κόσμο του Jeanswear, παρουσίασε σε ολόκληρη την Ευρώπη την ολοκαίνουρια σειρά ρούχων Water Less  – τα jeans με την εξαιρετική εμφάνιση και αισθητική που χαρακτηρίζει τα ρούχα της Levi’s – που όμως έχουν παραχθεί με πολύ λιγότερο νερό. Λαμβάνοντας υπόψη ότι για την παραγωγή ενός jean απαιτούνται 45 λίτρα νερού στη διαδικασία του βαψίματος, του πλυσίματος και στην απόδοση του τελικού φινιρίσματος, η Levi’s χρησιμοποιεί για τα Water Less jeans πολύ λιγότερο νερό, μειώνοντας την ποσότητα που απαιτείται κατά μέσο όρο από 20% έως και 88% για ορισμένα νέα προϊόντα στη γραμμή.


Συνοψίζοντας, το 17% από τη συλλογή Levi’s Φθινόπωρο/Χειμώνας 2011, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη σε όλα τα καταστήματα στην Ευρώπη, έχει παραχθεί με τη μέθοδο Water Less, εξοικονομώντας περίπου 20 εκατομμύρια λίτρα νερό. Ποσοστό που ισοδυναμεί με περισσότερα από 725.000 ντους ή πόσιμο νερό για μια πόλη 10,000 κατοίκων, για δύο χρόνια.

”Η συλλογή Water Less παρέχει μια φανταστική σύνθεση μεταξύ στυλ και ανθεκτικότητας” δήλωσε ο Erik Joule, senior vice president of merchandising and design της Levi’s . ”Ως εταιρεία, καταβάλουμε συνεχώς κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των προϊόντων μας και των διαδικασιών παραγωγής τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι από τα αποτελέσματα που καταφέραμε να πετύχουμε μέχρι τώρα με τα Levi’s Water Less και γνωρίζουμε πως μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα αν εφαρμόσουμε αυτή την καινοτόμο φιλοσοφία και σε άλλες πτυχές της διαδικασίας παραγωγής μας”.

Κατά την παραγωγή, τα ”κλασικά” jeans  ”φινίρονται” σε μεγάλα πλυντήρια και στεγνωτήρια για να αποκτήσουν όσα περισσότερα και διαφορετικά looks γίνεται, για να ταιριάζουν σε όλα τα στυλ των καταναλωτών. Χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους πλυσίματος, ένα ”μέσο” jean χρειάζεται να πλυθεί από 3 έως 10 φορές, καταναλώνοντας περίπου, 45 λίτρα νερό τη φορά.

Για την παραγωγή των Levi’s® Water Less jeans μειώθηκε η κατανάλωση νερού κατά τη διαδικασία του φινιρίσματος, με απλές και μικρές αλλαγές, όπως: μείωση του αριθμού των κύκλων που γίνονται κατά τη λειτουργία του πλυντηρίου, συνδυάζοντας πολλαπλούς κύκλους πλυσίματος, σε έναν, πλύση με χρήση όζοντος, αφαίρεση νερού κατά το πετροπλύσιμο.

Η πρώτη σειρά από τα προϊόντα Water Less θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα από τον Ιούνιο και περιλαμβάνει περισσότερα από 1.3 εκατομμύρια jeans για τον άνδρα και τη γυναίκα, συμπεριλαμβανομένων των Levi’s 501 jeans και το δημοφιλές Levi’s 511 (slim fit) για τους άντρες ‘όπως επίσης και αρκετά φινιρίσματα για το γυναικείο Levi’s Curve ID.

Ως ”κομμάτι” της Water Less πρωτοβουλίας, 10% των εσόδων από τα προϊόντα Levis Water Less των online αγορών του επίσημου site της Levi’s στην Ευρώπη, θα διατεθούν στο Water.org, έναν πρωτοπόρο στη μεταφορά νερού και υγιεινών λύσεων στον πλανήτη.

Green Business