23/5/11

Υβριδικό σχολικό λεωφορείο καίει μαγειρικό λάδι

Σε μία παρουσίαση η Ford Motor Company και η Georgia Tech μετατρέπουν ένα συμβατικό σχολικό λεωφορείο σε ένα μάθημα αειφορίας. Το νέο λεωφορείο θα λειτουργεί με βιοκαύσιμα που παρασκευάζονται από μαγειρικό λάδι και διαθέτει ένα νέο υδραυλικό σύστημα που συλλαμβάνει την ενέργεια από τα ίδια φρένα του.


Το λεωφορείο demo είναι μικρό και μπορεί να φιλοξενήσει μόλις 16 άτομα αλλά θα χρησιμεύσει ως βάση για ανάλυση κόστους-οφέλους με την ελπίδα να αποτελέσει μια καλή πρακτική για σχολικές περιοχές.

Τα υδραυλικά Υβριδικά Οχήματα χρησιμοποιούν ρευστό, υπό πίεση, ως πηγή ενέργειας, μειώνοντας έτσι τη χρήση του καυσίμου. Το σχολικό λεωφορείο θα χρησιμοποιεί την κινητική ενέργεια που συγκεντρώνεται από την πέδηση για να αντλήσει το ρευστό. Είναι ένα ιδανικό ενεργειακό σύστημα ανακύκλωσης για σχολικά λεωφορεία και άλλα οχήματα που κάνουν πολλές στάσεις κατά τη διάρκεια των διαδρομών τους.

Άλλο ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι το υβριδικό υδραυλικό απορριμματοφόρο που ανέπτυξε μια κοινοπραξία μεταξύ της Eaton Corporation και της Peterbilt.

GreenBusiness