27/4/11

Νεανική καλλιτεχνική σύμπραξη για τους Special Olympics

Έκθεση με έργα που ζωγράφισαν από κοινού παιδιά ειδικών σχολείων, μαθητές Γυμνασίου και φοιτητές.

Εναλλακτικά, θα μπορούσε να έχει τίτλο «Μαζί». Γιατί πράγματι όλοι μαζί άφησαν τα ζωγραφικά «Αποτυπώματά» τους 1600 νέοι οι οποίοι βρίσκονται πίσω από την ομώνυμη έκθεση που θα φιλοξενείται από 5 - 13 Μαΐου στο Μουσείο Βορρέ.

«Αποτυπώματα» λοιπόν είναι ο εξίσου εύστοχος τίτλος της καλλιτεχνικής διοργάνωσης η οποία λίγο πριν την έναρξη των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, αποτυπώνει τα συναισθήματα μιας ιδιαίτερης, μεγάλης νεανικής «παρέας» που εμπνεύστηκε από το σπουδαίο αυτό αθλητικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και ανθρωπιστικό γεγονός του 2011.

Ενώνοντας με μοναδικό τρόπο τις δυνάμεις τους, παιδιά και νέοι με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και διανοητική στέρηση καθώς και μαθητές γενικής εκπαίδευσης και φοιτητές, όχι μόνο μετέφεραν στον καμβά την καλλιτεχνική τους έμπνευση. Αλλά ταυτόχρονα απέδειξαν πώς μπορούν άνθρωποι με ποικίλες διαφορές να συνεργαστούν άψογα δημιουργώντας από κοινού έργα ζωγραφικής γεμάτα χρώμα και νόημα. Εργα, που αποκαλύπτουν κυρίως τη δύναμη της ζωγραφικής μέσα από την οποία τα παιδιά αποδεικνύουν ότι η διαφορετικότητα μπορεί να γίνει κοινός παρανομαστής για όλους χωρίς να αποτελεί εμπόδιο στη δημιουργία ανθρώπινων σχέσεων.

Το αποτέλεσμα της αξιοθαύμαστης αυτής συνεργασίας οφείλονται στην πρωτοβουλία του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π), το μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2008 με σκοπό να δίνει φωνή και βήμα στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες νέων προσπαθώντας παράλληλα να ευαισθητοποιήσει όσους δεν αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα. Αυτό έπραξε για άλλη μια φορά με την έκθεση «Αποτυπώματα» - Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 η οποία πραγματοποιείται με τη συμμετοχή 64 ειδικών σχολείων, σχολείων γενικής εκπαίδευσης και κοινωνικών φορέων από όλη την Ελλάδα ενώ οργανώθηκε σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Η έκθεση «Αποτυπώματα» - Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 εγκαινιάζεται στις 5 Μαΐου στο Μουσείο Βορρέ (Πάροδος Διαδόχου Κωνσταντίνου 1, Παιανία, τηλ: 210 6642520), ώρα 7 μμ.

Διάρκεια Εκθεσης: 6 έως 13 Μαΐου.
Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά: 10.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, Σάββατο και Κυριακή: 10.00 – 14.00

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν αποκλειστικά στους φορείς που συμμετέχουν.

TO BHMA