8/3/11

Παράδειγμα προς μίμηση η ενέργεια των εργαζομένων στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη - Επέστρεψαν το μισθό Γιαννιώτισσας εκπαιδευτικού

Mπορεί οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι περισσότεροι πολίτες λόγω της κρίσης να είναι μεγάλες, όμως η εντιμότητα παραμένει ένα βασικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων που καθημερινά παλεύουν να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση.


Τρανή απόδειξη των παραπάνω η προσωπική μαρτυρία που καταθέτει στον «Π.Λ.» η Γιαννιώτισσα εκπαιδευτικός κ. Μαρία Σακκή. Η ίδια είχε την ατυχία πρόσφατα να της πέσουν από την τσέπη του παντελονιού της 400 ευρώ –περίπου το μισό του μηνιαίου μισθού της- χρήματα που θεώρησε οριστικά χαμένα.

Ωστόσο, το ποσό βρήκαν εργαζόμενες της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, οι οποίες τα παρέδωσαν στην Αστυνομία και την ενημέρωσαν όταν επισκέφθηκε ξανά την Βιβλιοθήκη.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο νεαρές εργαζόμενες που βρήκαν και επέστρεψαν τα 400 ευρώ στην κάτοχό τους εργάζονται στη Ζωσιμαία με πρόγραμμα Stage. Γεγονός που σημαίνει ότι το εν λόγω ποσό είναι λίγο μικρότερο από τον δικό τους μηνιαίο μισθό.

Η κ. Σακκή, εντυπωσιασμένη από την ακεραιότητα και το ήθος των δύο νεαρών κοριτσιών, οι οποίες, σημειωτέον, ζήτησαν να μην δημοσιοποιηθεί αποκλειστικά το όνομά τους, αλλά να γίνει αναφορά γενικά στους εργαζόμενους της Βιβλιοθήκης, απέστειλε στον «Π.Λ.» ευχαριστήριο, ως ένα μικρό δείγμα της ευγνωμοσύνης και της εκτίμησής της απέναντι στο προσωπικό της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης.

Newsbeast.gr