21/2/11

Κυκλοφόρησε στα ελληνικά «Η Απελευθέρωση των Ζώων»

Το βιβλίο «Η Απελευθέρωση των Ζώων» του Πίτερ Σίνγκερ εξετάζει την κακομεταχείριση των ζώων και την χρήση πειραματόζωων. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1975 και έχει χαρακτηριστεί ως η «Βίβλος» του κινήματος για τα δικαιώματα των ζώων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:  
Το διεθνές μπεστ σέλερ «Η Απελευθέρωση των Ζώων», του διεθνώς αναγνωρισμένου στον τομέα της ηθικής φιλοσοφίας Πίτερ Σίνγκερ (Peter Singer), κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα, από τις εκδόσεις του Κέντρου Πληροφόρησης «Αντιγόνη». Στο βιβλίο του ο συγγραφέας Πίτερ Σίνγκερ, ο οποίος κατέχει την έδρα της βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον των ΗΠΑ, εξετάζει με γλώσσα απλή το ζήτημα της κακομεταχείρισης των ζώων και αναπτύσσει μια θεωρία για την ηθική αντιμετώπισή τους από τον άνθρωπο. Επίσης, καταδεικνύει το πόσο προβληματική είναι η λογική της χρήσης πειραματόζωων, που έχει ολέθριες συνέπειες και για τον ίδιο τον άνθρωπο.

Η «Απελευθέρωση των Ζώων» έχει χαρακτηριστεί ως η «Βίβλος» της χορτοφαγίας και του κινήματος για τα δικαιώματα των ζώων και έχει συμβάλει, όσο κανένα άλλο βιβλίο, στη δημιουργία ενός παγκόσμιου κινήματος για την απελευθέρωση των ζώων και την αλλαγή των νομοθεσιών που αφορούν στις συνθήκες διαβίωσης των αγροτικών ζώων και των πειραματόζωων. Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1975, το βιβλίο σόκαρε την κοινή γνώμη, καθώς αποκάλυψε τις απαράδεκτες συνθήκες υπό τις οποίες διαβιούν τα ζώα στις βιομηχανικές φάρμες.

Μέχρι σήμερα, η «Απελευθέρωση των Ζώων» μεταφράστηκε σε 22 γλώσσες, με πολλές επανεκδόσεις και έχει διαβαστεί από μισό εκατομμύριο αναγνώστες.

kathimerini.gr