3/2/11

Διάσημη κομμώτρια ονειρεύεται το «κοινωνικό» κομμωτήριο

Η γνωστή κομμώτρια Λουτσία Ιράτσι χτενίζει ηθοποιούς, τραγουδιστές και μοντέλα. Όμως μια φορά το μήνα χτενίζει δωρεάν μετανάστριες, άνεργες, γυναίκες που έχουν οικονομικά προβλήματα. Όνειρό της να ανοίξει ένα ‘κοινωνικό κομμωτήριο’.



Διαβάστε το άρθρο:

Το όνομα της φιγουράρει στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας, μεταξύ των πελατών της συγκαταλέγονται διάσημοι ηθοποιοί, τραγουδιστές και μοντέλα, ενώ έχει συνεργαστεί και με τους σημαντικότερους μόδιστρους της γαλλικής πρωτεύουσας. Κι όμως, η πασίγνωστη στη Γαλλία κομμώτρια Λουτσία Ιράτσι υποστηρίζει το δικαίωμα όλων των γυναικών στην ομορφιά και την περιποίηση και μια φορά τον μήνα περιποιείται δωρεάν τα μαλλιά λιγότερο ευνοημένων γυναικών, μεταναστριών, ανέργων, αστέγων ακόμη και θυμάτων ανθρώπινης δουλειάς .

«Ασχολούμαι με την εικόνα τους για να αποκτήσουν και πάλι αυτοπεποίθηση στο εαυτό τους», λέει η ιταλικής καταγωγής κομμώτρια η οποία παράλληλα συνεργάζεται αρκετά φιλανθρωπικά ιδρύματα που βοηθούν γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

Μάλιστα μερικά απογεύματα κάθε μήνα ανοίγει τις πόρτες της έπαυλης που χρησιμοποιεί ως κομμωτήριο σε μία από τις πιο αριστοκρατικές συνοικίες του Παρισιού για να δώσει προσφέρει καφέ και συμβουλές ομορφιά σε όποια γυναίκα έχει ανάγκη να βελτιώσει την εμφάνισή της και να κάνει μια καινούρια αρχή στη ζωή.

Όνειρό της είναι να ανοίξει ένα «κοινωνικό» κομμωτήριο όπου οι γυναίκες με οικονομικά προβλήματα θα μπορούν να χτενίζονται δωρεάν, αλλά και να μαθαίνουν την τέχνη της κομμωτικής ώστε να αποκτούν μια επαγγελματική κατάρτιση.





Πηγή: ΤΟΒΗΜΑonline