14/2/11

Αίσιο τέλος για τον 35χρονο στα Λευκά Όρη

Aίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τον 35χρονο που τραυματίστηκε στο πόδι κατά την διάρκεια πεζοπορίας στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων.


Οι άνδρες της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν, αργά χθες το βράδυ, την κάθοδο τους από τη θέση «Γκίγκιλος» προς το...οροπέδιο του Ομαλού με τον τραυματία ορειβάτη, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του, αν και τραυματισμένος ελαφρά στο πόδι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Κέντρου Επιχειρήσεων, χρειάζονται περισσότερες από δύο ώρες για να κατέβουν στο Ξυλόσκαλο, από όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, θα παραλάβει τον τραυματία και θα τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Η περιπέτεια για τον 35χρονο άρχισε στις 16:20 το απόγευμα όταν μαζί με δύο ακόμα άτομα από το Ρέθυμνο, έκανε περιήγηση στην περιοχή των Λευκών Ορέων, σε υψόμετρο 1620 μέτρων. Κάποια στιγμή γλίστρησε και έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι. Οι φίλοι του ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και αμέσως στήθηκε επιχείρηση για την διάσωσή του.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής, χρειάστηκαν αναρριχώμενοι περισσότερες από δύο ώρες για να φθάσουν κοντά στους ορειβάτες. Αργά το βράδυ, τους προσέγγισαν, έβαλαν τον τραυματία σε φορείο για τον μεταφέρουν στο σημείο από όπου θα τον παραλάβει το ασθενοφόρο.

Πηγή: fimotro.blogspot.com