4/11/10

“Οι Πρεσβευτές της Ανακύκλωσης” για άλλη μια χρονιά

Συνέχεια στο επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Οι Πρεσβευτές της Ανακύκλωσης” δίνουν τα super market My market, με την απόφασή τους να το υλοποιήσουν και τη φετινή σχολική χρονιά (2010-2011).

Η αποδοχή του προγράμματος από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς αλλά και ο ειλικρινής ενθουσιασμός των παιδιών ενίσχυσαν και ενθάρρυναν την εταιρεία να συνεχίσει την πρωτοβουλία που εγκαινίασε την προηγούμενη σχολική χρονιά, απευθυνόμενη πάντα  σε τοπικό επίπεδο με άμεσο στόχο  «την ενεργοποίηση της γειτονιάς».

Συγκεκριμένα, τη σχολική χρονιά 2009-2010 μέσα από το Πρόγραμμα εκπαιδεύτηκαν 3.500 μαθητές, ενώ εξίσου σημαντική ήταν η συμμετοχή και στον ομότιτλο Σχολικό Διαγωνισμό στον οποίο οι μικροί μαθητές συμμετείχαν με 310 ομαδικά έργα ζωγραφικής.

Τα 10 καλύτερα βραβεύτηκαν από τα καταστήματα My market σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υπεύθυνης Δράσης Athens In Action. Το βραβείο για κάθε διάκριση ήταν μία συλλογή από τίτλους βιβλίων περιβαλλοντικού περιεχομένου για τη σχολική βιβλιοθήκη.

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου, α’ & β’ δημοτικού και έχει ως στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των μαθητών σχετικά με το περιβαλλοντικό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τη μελέτη του τρίπτυχου της λύσης: Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση.

Η πραγματοποίησή του προγράμματος γίνεται σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό QualityNet Foundation και εντάσσεται στο θεσμό του “Μαραθωνίου Περιβάλλοντος”, μια πρωτοβουλία του Οργανισμού για την προώθηση της Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.

Πηγή: GreenBusiness